Nie je hanba padnúť, ale ostať ležať...

Triezvy život

09.02.2011 17:10

     Keď sme prý raz počuli, že by sme mali " zostať triezvi " - nepovediac žiť v triezvosti, mnohých z nás to urážalo. Aj keď sme toho veľa vypili, mnohí z nás si nepripadali opití, a boli sme si aj istí, že sme ani nevyzerali, ani sme sa nesprávali ako opití. Mnohí z nás sa nikdy netackali, nepadali, ani nemali zviazaný jazyk. Ďaľší nikdy neurobili niečo neporiadne, nikdy nemali absenciu v práci, nikdy nespôsobili automobilovú nehodu a rozhodne nikdy neboli v nemocnici na liečení ani vo väzení pre opitosť.

     Poznali sme veľa ľudí, ktorí si vypili viac ako my sami, rovnako aj ľudí, ktorí alkohol vôbec nezvládali. My sme však neboli ako oni. Preto nás takmer urážalo, keď sa nám iba len pripomínalo, že by sme mali "zostať triezvi".

     Okrem toho sa to zdalo zbytočne drastické. Ako by vôbec bolo možné tak žiť? Veď predsa nebolo až také zlé, keď sme vypili jeden alebo dva poháriky na obed alebo pred večerou. Nemá každý nárok uvoľniť sa pri niekoľkých pohárikoch, alebo si dať dve pivá pred spaním?

     Keď sme sa dozvedeli niekoľko faktov o chorobe, ktorá sa volá alkoholizmus, naše názory sa zmenili. Otvorili sa nám oči a dozvedeli sme sa, že alkoholizmom sú postihnuté milióny ľudí. Lekárske vedy síce neobjasňujú jeho "príčiny", ale odborníci na alkoholizmus nás ubezpečujú, že pre alkoholika alebo človeka, ktorý má s alkoholom problémy, je akákoľvek spotreba alkoholu nebezpečná. Naše skúsenosti to tiež potvrdzujú.

     Preto základom uzdravenia z alkoholizmu je absolútna triezvosť. Pritom treba zdôrazniť, že život v triezvosti nemusý byť vôbec smutný, nudný alebo nepohodlný, ako sme sa obávali, ale niečo, čo nás začalo tešiť a čo sa pre nás stalo príjemnejšie a pútavejšie, ako boli naše alkoholické dni.

Kontakt

A-Klub Hron Brezno

aklubhronbrezno@gmail.com

Predseda klubu: :Božena Szántóová
tel.: 0911 481 415
e- mail:bozena.szantoova@gmail.com

Kontakty na členov klubu:
Jozef Belko 0918335833
Jaroslav Švantner O915983819
jozef.belko09@gmail.com
jaro.capitol@gmail.com

Vyhľadávanie

 

Nájdete nás na adrese:

Nám. M. R. Štefánika 2, BREZNO

KAŽDÝ 1. A 3. utorok v mesiaci o 15.00 hod

 

V našom živote sú iba dva dni, v ktorých nemôžeme nič urobiť...

Ten prvý je VČERA a druhý ZAJTRA

To iba DNES môžeme žiť.....

DNES môžeme milovať, snívať, pracovať, usmievať sa a radovať.

 

 

 

 

Smutný, ale reálny príbeh o alkohole      (pozri video)
 

 

 

Dotazník závislosti

Pre zistenie odpovede klikni:

TU!

_______________________

© 2011 a-klubhronbrezno

Tvorba web stránok zdarmaWebnode